Vackra tänder

Ett leende säger så mycket. Det ska vara inbjudande och vackert. Men är tänderna är sämre skick så är det inte lika smickrande när man drar på smilbanden.

Borsta tänderna

Låter så enkelt och självklart men många av oss glömmer bort att borsta tänderna två gånger om dagen. Man ska använda en mjuk borste så man inte borsta bort emaljen som skyddar det inre lagret av tänder. Borsta inte för hårt för då händer samma sak.

Eltandborstar är faktiskt det bästa alternativet då de kommer in överallt och det finns ofta en timer på dem som piper eller vibrerar när man har borstat tillräckligt.

Tandtråd

Även om man har större glipor mellan tänderna kan det fastna saker där. Men viktigast är det förstår för dem som har tänderna liggandes mot varandra. Även om man inte kommer in med nageln så kommer fortfarande smutsen in och tandborsten kommer inte alltid åt. Tandtråden tar bort skräpet så du inte får karies och till slut hål mellan tänderna.

Florskölj

Efter varje tandborstning ska man helst ta lite florskölj för att behandla tänderna. Det är ju bara en extra bonus att det ger en fräsch andedräkt också. Man kan också ta flortabletter och låta dem smälta i munnen.

Blekning

Inte det skonsammaste man gör med tänderna men vita tänder kan verkligen göra skillnad på utseendet och självförtroendet. Man kan göra detta hos tandläkaren för att vara säker på att man får en skonsam behandling men detta kostar mellan 2-5000 kronor att göra.

Det finns flera behandlingar som man kan göra hemma som inte skadar mer än hos tandläkaren. Dessutom så är det betydligt billigare. Swiss Clinic har ett tandblekningssystem som är bevisat effektiva. De ligger i en mildare prisklass: mellan 300-1000 kronor.