Ut och spring för hälsans skull

Funderar du på att börja löpa, det gör du helt rätt i! Löpning är en träningsform som är unik i sitt slag på det viset att den fungerar som en mirakelkur eftersom att du får en sådan direkt positiv feedback efter träning.

Av löpning blir du snabb, smidig, funktionell, gladare, piggare och framförallt starkare och det är väl skäl om något att börja med löpning.

Nu är sommaren här och snabbare än vi vet ordet av kommer hösten att göra sitt intrång och tvinga oss att inse att det snart blir vinter igen, därför är det viktigt att du smider medans järnet fortfarande är varmt och ger dig ut i den friska uppiggande luften och tar dina första löpsteg. Var beredd på att du kan komma att bli djupt förälskad i denna träningsform. Om du kommer igång med löpningen nu så kommer du säkerligen att fortsätta med den även i höst och vinter, och det är ju fantastiskt.

Om du är nybörjare och alltså inte har ägnat dig åt löpning tidigare rekommenderas du att gå till en sportbutik som kan hjälpa dig med att välja rätt skor till ditt steg, fel skor är en stor anledning till att folk får skador och inte längre vill fortsätta med löpningen. Var kräsen med skon även när du köpt den, om den inte motsvarar dina förväntningar kan du oftast lämna tillbaka dom inom en begränsad tid.

Löpning passar de flesta och kan göras under ganska så korta tidsramar, de flesta av oss har ju en halvtimme om dagen att sätta undan för träning. Har vi inte det, kanske vi faktiskt måste kräva det.

Stort lycka till!