Partyfin

Nu när höstmörkret kommit krypande är det ett perfekt tillfälle att liva upp tillvaron med party! Men vad ska man ta på sig…

I höst har det skräddarsydda modet kommit tillbaka. Klänningarna ska vara klassiska och eleganta med en feminin prägel. Paradoxalt nog så är även den maskulina inne höst. Mixa gärna genom att till exempel bära en klassisk klänning med mjuka feminina snitt tillsammans med en stor kappa i lite mer maskulina stil.

En god fingerregel för festklädsel är att alltid välja kläder som man känner sig bekväm i och att klä sig efter tillfället. Det kan vara fruktansvärt obehagligt att vara överklädd på en party där övriga har en ledig klädsel. Precis som att det inte är särskilt kul att komma i jeans på en fest där de andra bär långklänning och kostym. Om du inte har fått ett inbjudningskort med klädkod så ring runt till de du känner och fråga hur de ska vara klädda. I de fall du inte känner någon kan du fråga den som håller festen vilken typ av klädsel de rekommenderar.

Klänningsmodeller

One shoulder: Slutar ofta mellan mitt på låret och knät. Lämnar ena axeln bar. Finns i många olika utföranden.

Miniklänning: En kort modell som slutar mitt på låret. Finns både som figurnära  modeller och med vid kjol.

Maxiklänning: En lång klänning som slutar vid golvet eller anklarna. Finns i alla möjliga modeller. En feminin och elegant klänning  som andas klass och är snäll mot figuren.

Fodralklänning: En figurnära klassiker som oftast slutar mitt på låret. Har urringad halsskärning som slutar högt uppe på bröstet. Finns både som enfärgade och med mönster.

Oversize: Bekväm klänning som framhäver figuren på ett naturligt sätt. Har ett vackert fall och en passform som gör att den passar till många tillfällen.

Damernas värld har en bra artikel som för dig som vill veta lite mer om klädkoder.