Hitta din stil

Rocker

När det gäller mode så talas det ofta om att man ska undvika de snabba trenderna som ändå bara passar ett fåtal och istället satsa på att hitta sin egen personliga stil. Men det kan vara lättare sagt än gjort – hur hittar man egentligen sin egen stil? Och vad är en stil?

Det finns många olika stilar när det gäller mode. Egentligen finns det en stil för varje individ, men man kan ändå dela in de flesta stilar i några kategorier. Några exempel är trendig, rockig, romantisk och klassisk. En rockig stil, exempelvis, är tuff, cool och kännetecknas framförallt av bandtröjor men också till exempel t-shirtar. Jack Daniels har blivit starkt förknippade med hårdrock sedan 80-talets galna hårdrockbands festande.

Jeans, nitar, svarta kläder, sneakers, läder, raybans och ostyrigt hår brukar även vara brukligt inom rockerstilen. En klassisk stil kanske snarare kännetecknas av dräkt, höga klackar, kläder som andas en hög kvalitet, lyx, pärlhalsband och svinrygg. Kolla in här för mer tips!

Hur gör man då för att hitta sin egen stil? Här kommer våra bästa tips:

  • En personlig stil är när din utsida speglar din insida och när du framhäver dina bästa kroppsdelar likväl som dina bästa inre egenskaper med hjälp av kläder, frisyr, färger, former, material och accessoarer.
  • Hur vill du uppfattas? Vilka är dina positiva egenskaper? Hur tycker du att en person som har de egenskaper bör se ut?
  • Gå igenom din garderob och plocka fram alla dina favoritkläder, de som du tycker om att bära och de som du får komplimanger för.Vad har dessa plagg gemensamt?
  • Rensa bort de plagg som inte är du och ge utrymme för de plagg som passar dig istället
  • Olika färger förmedlar olika känslor och energier. Vilka färger beskriver din insida bäst?
  • Vilka kroppsdelar är du mest nöjd med? Framhäv dessa istället för att dölja de du tycker minst om.
  • Håll ögonen öppna. Bläddra i modetidningar, gå runt i affärer. Fundera på vilka kläder som du fastnar för i utbudet, vilka kläder säger din känsla åt dig att ta på dig?
  • Undvik att handla på slentrian. Prova att gå in i de butiker du aldrig handlar i för att ”de ändå inte har något för mig”. Utmana dig själv. Prova olika plagg, olika färgkombinationer och olika typer av affärer.