Hemmaspa

Känslan att efter en lång arbetsvecka få krypa ned i ett varmt och väldoftande bad med ett glas bubbel är helt enkelt ljuvligt. Det kan vara skönt att inte behöva lämna hemmet för att få en känsla av omsorg och lyx. Det är inte alltid som man har tiden eller ekonomin att fara iväg på en spa weekend och ibland vill man helt enkelt vara hemma.

Välgörande örter har i alla tider används för att främja vår skönhet och öka välbefinnandet. Den egyptiska drottningen Cleopatra sägs ha badat i mjölk och honung för att bibehålla sin omtalade skönhet. Även idag används mjölk och honung i skönhetsprodukter för huden. Det finns mängder av olika färdiga hemmaspa produkter. Men när det gäller bad så väljer man ofta sort efter den effekt som man vill att kuren ska ha. Det finns  färdigblandade badoljor, badbomber och badsalter. Det går även utmärkt att göra egna blandningar.

Badtips

  • Detoxbad: alger, himalayasalt, dödahavssalt.
  • Energigivande bad: rosmarin, pepparmint, citrongräs, rosmarin, och grapefrukt.
  • Rogivande bad: lavendel, patchouli och kamomill.

Om du använder örtoljor var noga att kontrolleras om de ska blandas med en basolja. Rena örtoljor är starka i koncentrat och kan irritera huden.

Himalayasalt är en spännande spaprodukt som har en detoxande effekt och lämnar huden härligt mjuk. Den är även välgörande vid psoriasis och irriterad hud.  Tänk bara på att inte duscha efter badet för att få maximal effekt. Dödahavssalt har liknande egenskaper men är även bra vid träningsvärk och andra typer av led och muskelsmärtor.

Ställ ut blockljus i olika storlekar och färger i badrummet. Häll i din favorit spablandning. Rogivande musik är ett måste och sedan är det bara att sjunka ner i vattnet och njuta.