Finn harmonin i din vardag

Det är inte lätt att hinna med allt som krävs för att räcka till i dagens hektiska liv. Man kan fråga sig om allting egentligen är så viktigt som vi alla fått för oss? Är det möjligtvis så att vi själva skapat en rad måsten som i slutändan gör mer ont än gott.

Många människor kämpar med att räcka till i vardagen, både för sig själv, men främst för andra. Vi ska se ut på ett visst sätt, tjäna si och så mycket, ha vänner i överflöd, vara en god älskare och träna så svetten bildligt talat sprutar ur öronen, samtidigt som vi ska hinna med en och annan årlig solsemester . Vissa ska dessutom ovanpå allt annat klara av vara en bra mamma/pappa, utan att det får påverka vårat liv sen innan.

Jag vet inte hur många timmar ni har på era respektive dygn, men enligt mina uträkningar räcker tiden helt enkelt inte till, och det behöver den heller inte göra. De flesta människor vet innerst inne vad som egentligen är viktigt för dom, vid sidan av alla onödiga Facebook-uppdateringar som i sanningens namn håller på att ta knäcken på oss. Vi har aldrig varit så utsatta för stress som vi är nu och det beror till stor grad på oss själva.

Det finns massvis av symtom i samhället som ibland är svårförklarade, men som till stor del kan ha tagit fäste av den enormt stora vikt vi lägger på oss själva. Vissa har stora bekymmer med depressioner utan någon egentligt bakomliggande orsak, andra upplever ogrundade problem i sina relationer som de själva inte klarar av att hantera, och somliga människor känner sig oavbrutet trötta, trots kosttillskott eller medicinsk vård.

Vi måste helt enkelt finna vägar i våra liv att sakta men säkert börja prioritera bort alla oväsentligheter som ständigt gäckar oss. Endast då kan vi i slutändan finna harmoni och bli hela som människor.