En hjälpande hand

Ibland kan man inte påverka ett bakslag. Det kan vara ett misslyckande att gå ner i vikt eller att inte fullfölja alla dessa påbörjade träningar. Resultatet blir oftast att man är besviken på sig själv och den onda cirkeln har börjat. Men det finns något som är väldigt viktigt att veta: det är inte ditt fel. Livets vardag är otroligt krävande. Stressen på jobbet följs upp av stressen i privatlivet, samtidigt ska man hinna med att må bra enligt gängse normer i samhället vad gäller att träna och hålla vikten.


Få hjälp med självinsikt

Terapi är ett hjälpmedel som många länge har dragit sig för att använda. Men på senare år har det blivit en behandlingsmetod som uppskattats väldigt mycket. Framför allt bland elitidrottare och framgångsrika personer som alltid måste prestera på högsta nivå. Många ser det som en vändpunkt, där nya möjligheter öppnas upp, där man får en utökad förståelse för varför man agerar som man gör. Istället för att fokusera på begränsningar så fokuserar man istället på möjligheter. Du kan läsa på mer på internet om olika terapimetoder, kanske finns det något som passar just för dig.

Existentiell terapi

Charles Sandström är en av de som har jobbet med psykosyntes i många år. Innan det jobbade han i 25 år med utrednings- och analysarbete både inom privata och offentliga sektorn. Samtalsterapi, parterapi, coachning och handledning är något som han brinner för. Att hjälpa en eller flera personer som inte riktigt klarar av att på egen hand ta sig förbi det som blockerar motivation och kärleken till sig själv är något han brinner lite extra för.

Han menar på svaren oftast finns inom oss själva. Det handlar om att söka hjälp hos någon som förutsättningslöst analyserar och lyssnar på hur du känner för att sedan kunna hjälpa dig att komma till nya insikter, för att hitta motivationen och framförallt att älska dig själv för den du är. I de allra flesta fallen är det inom dig själv som svaren ligger och på så sätt kan du på egen hand hitta nya möjligheter att gå vidare. Terapeuten är bara din guide.