Elektronisk träningshjälp

Smarttelefonerna har tagit över positionen som människans bästa vän. De är ständigt närvarande, och utvecklas dagligen mot att bli snabbare, smartare och mer användbara. Vad som för några år sedan endast var ett verktyg för att kunna nå kollegor och familjemedlemmar (och kanske spela en omgång Snake då och då) har nu blivit en dator i miniatyr. Faktum är att dess bärbara format gör att den på många sätt är mer användbar än datorn. Förutom att erbjuda internetuppkoppling, dokumentläsning, mail och underhållning tar den även över för digitalkameran, mp3-spelaren och träningsutrustningen.

Träna med mobilen

Mobilen, med hjälp av några olika tillbehör, blivit nutidens främsta träningsredskap. Vem som helst kan kolla sitt blodtryck, sin puls eller antal kalorier man har bränt, precis var som helst; förslagsvis ute i löpspåret eller på gymmet. Träningsarmband, små bärbara monitorer som övervakar användarens steg, energiförbränning, aktiva minuter och ibland även sömn, har varit en uppåtgående trend bland både inbitna sportentusiaster och de som inte tränar regelbundet, men som vill ha bättre koll på sin vardagsmotion. Andra användbara hjälpmedel kan vara en pulsmätare, som sitter mot huden och mäter hjärtslagen, för att sedan skicka resultatet via Bluetooth till mobilen, eller ett sportarmband, som håller fast telefonen på armen, samtidigt som det är enkelt att komma åt skärmen.

Sportanpassade hörlurar

Att träna är enkelt. Ofta krävs inte mer än ett par gympaskor, en t-shirt och ett par bekväma byxor, men självklart blir det mycket roligare om man kan lyssna på musik, en spännande ljudbok eller sin favoritpodcast. Den som brukar springa med hörlurar kan vittna om hur svettiga och hala de blir, och hur de, om man har in-ear, trillar ur öronen. Med sporthörlurar slipper man svettiga öronkuddar och hörlurar som ständigt halkar iväg. Sportanpassade lurar finns i många olika utföranden, och det är inte svårt att hitta ett par som passar både stil- och ljudkvalitetpreferenser.