Att utvecklas som människa

Det är inte alltid som livet blir som man tänkt sig och att man utvecklats åt det håll man hade tänkt. Det kan vara situationer i livet som satt stopp för saker och ting som man hade gått och funderat på. Då vi är tänkande människor så behöver vi utvecklas och det går inte att stå på samma ställe allt för länge i en utveckling.

Barn utvecklas i en rasande fart och man kan förundras hur mycket en lite varelse funderar och hur de funderar. Vad vi som vuxna säger som kommer att prägla den lilla människan. Ibland som vuxen så kan det ta stop och vi känner att vi inte kommer vidare eller att vi har hamnat i en situation där vi själva inte klarar av att hantera sorgen eller den situation vi hamnat i. Här gäller det att vi kanske tar tag i vår situation och kontaktar en terapeut för att få hjälp. Oavsett hur förnuftiga vi känner oss så kan det vara saker som sitter så djupt att vi själva inte kommer åt det utan det enda som gäller är att få samtala och hitta detta som tynger oss.

Att utvecklas som människa är något som vi bör göra, att komma i kontakt med vårt inre kan vara det som behövs för att vi ska känna oss säker på oss själva och kunna klara av en livskris eller vad som nu tynger oss. Att på något sätt kunna bli mer självsäker och lita på sin intuition när det gäller val i livet. Oavsett om du är ung eller gammal så är en utveckling som människa viktig, att få känna sig självsäker och veta att man klarar av olika situationer och att även om det kan krisa ibland så vet man att man kan klara av det, om det sedan är med hjälp av andra eller det man lärt sig under livets gång spelar inte så stor roll. Huvudsaken är att man vet vilka verktyg man ska använda och hur man ska använda dom.