Ät dig vacker

Vill du ha en hy som skiner och ett hår som glänser? Då gäller det att komma ihåg att du lägger grunden i köket, för att lyckas vara vacker hela vägen inifrån och ut. Så se till att få i dig de rätta vitaminerna och näringsämnena.

Vårt utseende är väldigt beroende av vad vi stoppar i oss. Det är den som bygger och reparerar kroppen från dagens slit. Energin kommer från maten och är liksom bränslet för processerna som gör oss lyckliga och på så sätt påverkar utseendet. Därför är det bra att börja dagen med ett glas varmt vatten med färskpressad citron. Inte minst är det nyttigt för ämnesomsättningen. Sedan bör frukosten bestå av protein, nyttiga fetter och färska grönsaker.

Varför inte en smoothie med hampafrön och grönsaker? Även omelett på ekologiska ägg ger energi och håller blodsockret på en stadig nivå. För att kroppen ska smälta maten och ta upp näringen på ett bra sätt är det viktigt att tugga ordentligt. När det sedan är dags för lunch och middag är även där de viktiga hörnstenarna protein, nyttigt fett och massor av färska grönsaker. Exempelvis lax och quinoa eller bovete är bra för det dagliga proteinet. Använd gärna mycket färska kryddor och örter då det motverkar åldrandet på ett effektivt sätt.